Zonnepanelen berekenen

Bereken hoeveel zonnepanelen u nodig heeft
  • 1
  • 2

Zonnepanelen + elektrische auto = goedkoop rijden

Met eigen zonnepanelen rij je meer dan 4x zo goedkoop in een elektrische auto! Dit is niet alleen extreem goedkoop, het is ook nog eens simpel, onafhankelijk, gesteund door subsidies en duurzaam!
 

 

Waarom is elektrisch rijden op de zon goedkoper?

Je bent zo’n €0.06 per kWh kwijt aan stroom uit je eigen zonnepanelen in plaats van €0,22 per kWh voor stroom uit het net (gemiddeld).
Het helemaal opladen (“volle tank”) van een elektrische auto met 350 km: 
  • → Kost je met zonnepanelen ongeveer €3,12
  • → Kost je met stroom uit het net zo’n €11,44 (zonder zonnepanelen)
Met een benzineauto die 350 km rijdt kost het zo‘n €43,80. Vergelijk dit met de €3,12 van een elektrische auto opgeladen met zonnepanelen... Dan gaan we praten!

Zonnepanelen en elektrische auto

Bereken op deze pagina direct hoeveel zonnepanelen nodig zijn om 100% elektrisch op zonne-energie te rijden. Met de kilometers per jaar berekenen we de benodigde stroom die de zonnepanelen moeten leveren. We gaan uit van het verbruik van je geselecteerde elektrische auto op de bespaarcalculator.
 

Bekijk hier hoeveel jij kunt besparen met elektrisch rijden ►

elektrisch rijden is goedkoop


PS: wij zijn Mountox! Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrische auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-klanten

 

Gratis onderaan de streep
Het verschil in productie van de zonnepanelen in de zomer vs. de winter wordt opgevangen door de salderingsregeling. De salderingsregeling zegt dat je voor elke kWh te veel geproduceerde zonnestroom het inkooptarief terug krijgt (meestal €0,20/kWh).  Deze koop je in de winter weer bij, wanneer je te weinig produceert. +€0,20 – €0,20 = €0,00! → Het gaat dus om het verbruik en de opbrengst per jaar.​
 
Dus het kost geen cent?
Als je per jaar evenveel stroom produceert als afneemt betaal je dus €0,- aan de energieleverancier, en zijn jouw enige  kosten de eenmalige aanschaf van zonnepanelen!  De zonnepanelen produceren zo’n 20 tot 30 jaar stroom.
Als we de aanschafkosten verspreiden over de energie die geproduceerd is tijdens de levensduur, kost het je per kWh bijna 4x minder dan bij de energieleverancier!
 
 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

 
Hoeveel van die zonnepanelen heb ik nodig?
We hebben het direct op deze pagina voor je berekend. Vul het aantal kilometers in en klaar is kees.
 

zonnepanelen oppervlakte

 
Hoeveel dakpannen ben ik kwijt?
Het geschatte dakoppervlak dat de zonnepanelen in nemen, berekenen we aan de hand van de afmetingen van een standaard zonnepaneel. Je kan je beschikbare oppervlak eenvoudig checken door de  lengte maal de breedte van je dak te meten.
Vervolgens kan je kiezen of je de zonnepanelen mooi in je dak wilt integreren, of dat onze partners de zonnepanelen boven de dakpannen plaatsen (opdak). 
 

zonnepanelen prijs

Hoeveel kosten zonnepanelen?
Tuurlijk wil je gelijk weten wat  de prijs is voor je zonnepanelen! Wij hebben het direct voor je gepresenteerd in de calculator op deze pagina.  Deze prijs is incl. installatie en geeft een duidelijke schatting aan die per partner kan afwijken.

Wil je een detail offerte ontvangen? Vraag hier direct een offerte aan!

 

terugverdientijd zonnepanelen

 
De grote vraag: Wanneer heb ik de panelen terugverdient?!
Het is de investering waard, je verdient de zonnepanelen snel terug. We hebben de terugverdientijd direct voor je berekend . Zonnepaneel prijzen dalen snel en daardoor daalt ook de terugverdientijd steeds een beetje!
Kijk op de bespaarcalculator wat jij bespaart  met elektrisch rijden op zonnepanelen en waar wij onze berekening op baseren.
 

Zonnepanelen aanschaffen

 
Te weinig ruimte voor zonnepanelen?
Heb je te weinig dakoppervlak? Dan kan je misschien kijken naar zonnepanelen op je schuur, op een andere plek in de buurt of je schaft een zonneboiler met zonnecollectoren aan die jouw huis verwarmen. Met zonnecollectoren bespaar je weer ruimte op het dak omdat 1 zonnecollector ongeveer 4 panelen is als het gaat om het vermogen om tap-en douchewater en/of een huis te verwarmen.
 
Meer weten? Lees hier meer over elektrisch rijden op de zon.
 

Schrijf je in voor Mountox Nieuwsbrief

 

Over de Auteur: Roel van der Ende is Medeoprichter van Mountox en een expert in de ontwikkelingen rondom de elektrische auto, autonoom rijden en duurzame-energie. Roel schrijft regelmatig artikelen over onderwerpen zoals elektrisch rijden en brengt dit “down to earth” voor de lezer.