Elektrische Auto's met 500+ km Actieradius

Elektrische auto's met 500 km actieradius

 

Dus jij wilt 500 km actieradius hebben met je elektrische auto?

Natuurlijk kan dat!
Op onze automodellen pagina kun je precies filteren op actieradius, prijs, snelladen en alle andere specs die je kunt verzinnen.


Hoi, wij zijn Mountox! Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrische auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-klanten

7 Tips om meer actieradius uit je elektrische auto te halen

Meer actieradius: dat is op veel manieren mogelijk! Met deze 7 tips kom je aan meer actieradius:

 

1. Een grotere accu, “Duh!”

Meer kWh in de accu = meer elektriciteit = meer actieradius!

Grotere accu voor meer actieradius elektrische auto

 

 

2. Een zuinigere elektrische auto

De Tesla Model 3 is een stuk zuiniger dan de grotere Tesla Model S. Beide hebben een versie met ~75kWh accu en toch gaat de Model 3 versie ongeveer 500 km in de praktijk terwijl de Model S 75D zo’n 380 tot 400 km gaat met dezelfde 75kWh.

electrische auto actieradius vergroten door zuinig verbruik

Ook de Hyundai KONA Electric is bijvoorbeeld erg zuinig en heeft daardoor maar 64kWh nodig om ~400 km op z’n sloffen te halen. En minder accu betekent ook goedkoper in aanschaf!

 

 

3. Een lichtere of kleinere elektrische auto kiezen

Gewicht scheelt een hoop. Dit geldt ook voor de bagage. 

Kleinere elektrische auto’s zijn vaak ook lichter, maar het nadeel is dat in een kleinere auto ook weer een minder grote accu past. Gelukkig hoeft dat niet altijd te zorgen voor minder actieradius aangezien de auto minder verbruikt, en als de energiedichtheid maar goed is dan kom je erg ver!

Elektrische auto actieradius kleine auto

 

4. Aerodynamisch = meer actieradius

Een meer gestroomlijnde elektrische auto gaat een stuk verder dan een baksteen vormige elektrische auto. Dit zorgt voor een lager verbruik. En onderschat het niet, het kan een groot verschil maken!

 

Zo wil de Nederlandse auto startup Lightyear de meest aerodynamische productie auto maken. Namelijk een volledig elektrische auto met geïntrigeerde zonnecellen op de auto die 800 km (!) op een tank elektriciteit moet kunnen rijden. Kijk, dat is praat!

Elektrische auto's actieradius vergroten met gestroomlijnder ontwerp auto

 
 

5. Stads rijden en cruisen op 90 – 100 km/u

Elektrische auto’s kunnen afremmen op de elektromotor en zo energie terugwinnen doordat de elektromotor een dynamo wordt als het ware. Daardoor kan je met stadsverkeer een hoop elektriciteit terugwinnen.

 

Rijd je als je grootmoeder dan wordt het al helemaal feest wat betreft actieradius.

 

Scheur je op de snelweg? Probeer dan is tussen de 90 en 100 km/u te “cruisen” en je snelheid zo min mogelijk aan te passen. Je zult zien dat je dan ook enorm zuinig kan rijden! Rijd je boven de 100 of trek je veel op dan kun je minder kilometers maken, dan dat je in de stad doet.

 

elektrische auto bereik vergroten met stadsrijden of snelweg cruisen

 

Oké de volgende twee zijn wat technisch, we proberen het in Jip en Janneke taal uit te leggen ;)

 
 

6. Accu koeling en verwarming

Lithium-ion accu’s willen het liefst tussen de 15 en 25 graden zitten. Komt de batterij onder de 15 graden Celsius dan werkt de chemie in de cel minder goed en heb je meer verliezen. Daardoor verlies je wat meer actieradius.

Warmtepomp in een elektrische auto

Verwarm je de accu niet dan kan je gemiddeld 30% tot 40% minder actieradius hebben in een koude winter. Máár nu komt de truc: de meeste nieuwe elektrische auto’s komen met een accu temperatuur systeem wat automatisch de accu verwarmt of koelt.

 

Met accu-verwarming: Ook dit kost energie maar toch verlies je hierdoor minder actieradius (gemiddeld zo’n 15-20% en met zeer koude omstandigheden max rond de 30%). Afhankelijk van de rijstijl en snelweg of stad situatie. Meestal heb je in de stad meer last van verlies dan snelweg. Maar vergeet niet dat werkelijk alles meer energie kost in de winter, ook je benzineauto verbruikt meer!

 

 

 

 

7. Een dikke vette Warmtepomp

Een warmtepomp maakt erg efficiënt warme lucht. Zet je de verwarming aan dan wil je niet dat je actieradius gelijk naar beneden keldert. Dan wil je dus een warmtepomp. “Maar waarom? Mijn benzineauto heeft dat ook niet?”  Klopt, een benzine of dieselmotor is eigenlijk één grote verwarming, alles wordt super heet. Het motorblok en de uitlaat kunnen tot wel 200 ͦgraden worden! Dat betekent dus gratis warmte in de winter.

Accu koeling voor electrische auto's voor grotere range

Elektromotoren zijn supercool: ze produceren weinig warmte… eh dus hoe gaan we die warmte maken? Oudere elektrische auto’s komen met een verwarmingselement: Een soort elektrische weerstand die stroom zuigt.

 

De warmtepomp kost een stuk minder stroom uit de batterij. Ga ik dat uitleggen dan wijken we af van onze Jip en Janneke taal.

 

Bij elk elektrisch model op Mountox geven we in de specificaties aan of de elektrische auto een warmtepomp en/of accu verwarming/koeling heeft. Geen dank!

 


Laadpas-bestellen


 

Elektrische auto's met een grote actieradius en prijs-verhouding!

Hier onze TOP 3 elektrische auto's met een goede prijs-actieradius verhouding:

 

1. Tesla Model 3 Long Range Dual Motor

Bekijk de Tesla Model 3 in detail >

 

tesla-model-3-dual-motor

 

Met deze auto wordt kun je zo'n 490 km in de praktijk. Ook kan deze Tesla super snelladen tot wel 120kW met het Tesla Supercharge netwerk door heel Europa. Hiermee ben je in 30 minuutjes weer op de weg.

 

Door de grote accu, zuinig verbruik en zeer praktische snellaad mogelijkheid hebben we deze EV van Tesla als nummer 1 gekozen voor je lange trippen. De prijs van €59990 voor de range die je ervoor krijgt is ook niet verkeerd al zeggen we het zelf!

 

Interesse om deze auto te leasen?

 

De Model 3 kan binnen een maand gereden worden  

Vraag eenvoudig een lease offerte aan

 

2. Hyundai KONA Electric 64kWh

Bekijk de Kona in detail >

 

Hyundai-KONA-Electric-64kWh

Met deze indrukwekkende elektrische auto van Hyundai kom je ook een zeer eind! Zo'n 395 km actieradius. En snelladen is ook standaard. Je laad bij een 100 kW snellader max tot zo’n 77 kW.

 

De Kona heeft ook Adaptive Smart Cruise Control dit systeem houdt automatisch een veilige afstand aan tot de voorligger. Remt die af, dan vermindert ook de KONA Electric de snelheid, zelfs tot aan stilstand. Handig voor in de file!

 

Lijkt dit jou wat? Ontvang een lease offerte.

 
 
 

3. Volkswagen ID.3 Mid Range 1ST

Bekijk deze elektrische Volkswagen in detail >

Volkswagen-id3-prijs-actieradius

 

De Volkswagen ID.3 is ronduit een top auto. Heeft een actieradius van zo'n 350 km en heeft een prijs van €45990. De ID.3 is erg ruim van binnen (ongeveer zoals de Passat) maar is wel een redelijk compacte auto. Dit maakt hem erg aantrekkelijk met zijn prijs-actieradius verhouding.

 

 

 

Over de Auteur: Maurice begon op zijn 19de al met ondernemen. Wat voortkwam uit een passie voor duurzaamheid en technologie. Inmiddels is hij al te gast geweest bij o.a. BNR Nieuwsradio en Quote om over Mountox of elektrische auto's te spreken.