Deze 10 Elektrische Auto's komen binnen 2 jaar

Dit is onze ultieme guide voor 10 fantastische elektrische auto's, die nu en de komende twee jaar worden verwacht en naast je deur zouden kunnen staan. We hebben een selectie gemaakt van geanticipeerde en nieuwe elektrische auto's in 2019, 2020 of 2021! Scroll and enjoy

Nieuwe Elektrische auto's verwacht in 2019 en 2020 die op de markt komen

 

10. Tesla Roadster (2021)

0-98km/u in 1,9 seconden, 1000 km praktijk actieradius, 200kWh accu, en een topsnelheid van boven de 400km/u...Tesla visionair Elon Musk noemt de Roadster “A Hard-core smack down to gasoline cars”…

De 3 bloedsnelle elektromotoren met “Plaid-mode” van de Roadster zullen ook gebruikt worden in varianten van de Tesla Model S en Model X.

 • • Prijskaartje: €215.000 voor de Founders-serie (concurrent Bugatti Chiron gaat voor zo’n €3.3 miljoen)

 • • Actieradius: 1000 km /  Accu: 200kWh

 • • Mogelijk voor je deur in: Eind 2021 in Nederland verwacht (begin 2021 in de U.S.)

Tesla roadster 2.0 (2020)

 

9. Audi e-tron 55 quattro

De eerste volledig elektrische auto van Audi, en wat voor één: De Audi e-tron is een moderne, stijlvolle, krachtige en luxe SUV met “Duitse degelijkheid!” De e-tron was de eerste productie auto die de optie biedt voor digitale camera-spiegels in plaats voor normale buiten spiegels. Cool en zorgt ook voor méér actieradius!

Deze elektrische auto kan je nu al rijden en staat bij de dealer voor een proefrit.

audi-e-tron-55-quattro

De Audi e-tron heeft sinds midden 2019 ook een kleiner instap broertje, met 71 kWh accupakket en een prijskaartje onder de €72k.

 

8. Porsche Taycan 2020

Deze bloedsnelle Porsche is de eerste volledig elektrische auto van Porsche die eind 2019 van de band gaat rollen en begin 2020 in Nederland wordt verwacht. Als het aan Porsche ligt wordt dit dé ultieme elektrische sportauto met een echte “soul”. Porsche heeft laten zien dat de sportsedan een lang elektrisch uithoudingsvermogen heeft om te rocken op de Autobahn of op de Nürburgring. Dit is mogelijk door de extra koeling, de 800V batterij en de twee elektromotoren.

De elektrische Taycan kan ook verbluffend snel bijladen bij een snellader (met max. 270kW!). Dat is rap, want 50 kW wordt al gezien als ‘snelladen.’ Hij komt ook in meerdere varianten: als eerste de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S met meer dan 750 pk. Later komt ook een instapmodel. De Taycan is al te reserveren en te configureren.

 • • Wat is de vanaf prijs van de Taycan? Taycan Turbo €157.100 / Turbo S €191.000,-

 • • Actieradius in de praktijk: Taycan Turbo 415 km / 390 km Turbo S variant.

 • • Mogelijk op je opritEind 2019 voor vroege reserveringen, anders begin 2020 levering.

 • • Alle specificaties van de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S

porsche-taycan-2020

Cockpit: Buiten prestatie valt ons ook het interieur op. Een geweldig mooie cockpit met vele digitale luxe touchscreen displays, zelfs voor de bijrijder (als optie)! 

SUV variant: Na de Porsche Taycan volgt het grotere SUV-broertje later in 2020: De Porsche Taycan Cross Turismo.

 

 

7. Hyundai Kona Electric & KIA e-Niro

We konden niet kiezen tussen de twee broertjes. De Hyundai KONA Electric en de Kia e-Niro delen samen een EV-aandrijflijn + accupakket en hebben daardoor veel gelijke specificaties. De Kia e-Niro is een stukje groter, heeft meer bagageruimte en de Hyundai KONA is de goedkoopste van de twee. Hyundai en Kia bieden dik 400+km praktijk actieradius voor ongeveer 40.000 euro — incl. super snel laden! Een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als je één van de auto’s wilt kopen geldt helaas een lange levertijd. Onze Leasepartner heeft nog wel enkele modellen op voorraad.

Hyundai-Kona-Electric-vs-kia-eniro

 

 

6. Volkswagen ID.3

Er was de Volkswagen Kever, de Volkswagen Golf en nu is er ook de Volkswagen ID.3. Het Duitse merk ziet dit als het derde belangrijkste model en gaat in 2020 de markt op. Een betaalbare elektrische auto van Volkswagen met een forse actieradius. Hij is van buiten zo compact als een Golf en heeft van binnen de ruimte van een Passat. De prijs van de goedkoopste versie moet onder de 30.000 euro gaan kosten volgens Volkswagen. Er komen 3 versies van de ID.3. We hebben ze hier allemaal op een rijtje gezet.

De instapversie heeft een accu van 45kWh groot en gaat 300km ver. De middelste versie doet het met 55 kWh en de grootste ID.3 variant rolt met een forse 77 kWh accu wat resulteert in bijna 500 echte kilometers in de praktijk.

 • • Geschatte prijs: 

  • ID.3 Standard Range “onder €30.000”

  • ID.3 Mid Range ongeveer €40.000,-

  • ID.3 Long Range geschat op €47.500. Deze prijzen worden snel bekend gemaakt door Volkswagen.

 • • Rijbereik in de praktijk: 300 km, 370 km en 475 km.

 • • Leverbaar: tweede helft van 2020

 • • Alle specificaties: Volkswagen ID.3 Standard RangeID.3 Mid Range, en de ID.3 Long Range

Volkswagen-ID.3


Elektrische-lease-autos-bekijken


 

5. Lucid Air

Silicon Valley Startup Lucid Motors beloofde dat eind 2019 de Lucid Air op de markt zou komen. Dit is nu opgeschoven naar 2020. Het moet de concurrent van de Tesla Model S worden. De Lucid Air is een elektrische auto die luxe, comfort en ruimte in een aantrekkelijk model biedt, vergelijkbaar met de luxe in een privéjet. De specificaties liegen er dan ook niet om...

Lucid-air-verwacht-in-2020

 

4. BMW iX3

De BMW iX3, een pracht plaatje! Eindelijk, dachten wij. Na een lange tijd introduceert BMW haar volgende volledig elektrisch auto na de BMW i3 die al sinds 2014 op de markt is. Een 100% elektrische X3 variant. De iX3 wordt gebouwd op een nieuw platform ontwikkeld door BMW. De BMW IX3 is sinds maart 2019 te reserveren bij BMW en wordt in 2020 verwacht.

 • • Prijs: €69.000,- (schatting)

 • • Actieradius: Zo’n 370 km in de praktijk.

 • • Beschikbaar vanaf: 2020 

 • • Alle BMW iX3 specs

BMW-iX3-2020

 

3. Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz is op 8 mei begonnen met de productie van de elektrische SUV. De EQC is gebaseerd op een nieuw EV-platform ontworpen door Mercedes-Benz. De SUV biedt ruimte, (stille) performance, veiligheid en zal onmiskenbaar een echte Mercedes-Benz zijn! De Duitse elektrische SUV kan ook interessant zijn voor de Nederlanders die met de caravan op vakantie willen. De EQC heeft namelijk een trekoptie en kan 1800 kg trekken.

Mercedes-Benz-EQC

 

2. Lightyear One

Lightyear, een nieuwe Nederlandse autobouwer staat op! De Startup Lightyear trapt af met de Nederlandse zonneauto: Lightyear One. De ‘One’ laadt zichzelf op met zonnecellen en zal in de praktijk rond de 625 km halen op één acculading. De zonnecellen kunnen op een mooie zomerse dag in Nederland zo’n 30 t/m 40 kilometer bijladen. De zonneauto is ontworpen om zo efficiënt en aerodynamisch mogelijk te zijn. Hierdoor kan de auto (gratis) extra kilometers rijden. 

 

Wij denken dat Lightyear een ultiem product in handen heeft en zal vanaf 2020/2021 de concurrentie aangaan met de Duitse zonneauto de Sion (Sono motors). De One is nu al te reserveren, zowel koop als voor leasen. Vergelijk de Zonneauto's hier met elkaar

Lightyear-One-zonne-auto-Nederlandse-startup

 

 

1. Tesla Model 3 Performance

Deze lijst zou niet compleet zijn al zouden we deze ultieme EV vergeten. De Tesla Model 3, de auto waar de wereld jaren naar uitkeek. De auto waar meer pers artikelen over te vinden zijn dan zandkorrels op de aarde en waarvan we nu eindelijk kunnen zeggen: Het gaat goed met de Model 3. Zo was de Model 3 in juni 2019 de meest verkochte auto in Nederland. De levertijd in Europa is zo'n 1 tot 2 maanden in 2019! 

We hebben de Performance versie gekozen als meest interessant. Dit is de snelste versie van de Model 3. De Performance gaat namelijk in 3,2 sec. naar 100 km/h! Ook beschikken alle Model 3's over de meeste geavanceerde zelfrijdende techniek, en zal uiteindelijk volledig autonoom kunnen rijden. In de Model 3 zitten 8 camera’s verwerkt samen met 12 ultrasone sensoren en een radar. Benieuwd naar deze ervaring? Zo ziet dat eruit

De Model 3 Performance is het meest exotische broertje van de goedkopere Tesla Model 3.

Tesla-Model-3-Performance

 

 

Over de Auteur: Roel van der Ende is Medeoprichter van Mountox en een expert in de ontwikkelingen rondom de elektrische auto, autonoom rijden en duurzame-energie. Roel schrijft regelmatig artikelen over onderwerpen zoals elektrisch rijden en brengt dit “down to earth” voor de lezer.