Het OPRICHTERS VERHAAL over MOUNTOX

Over Mountox

Links: Maurice van der Ende ('98) | Rechts: Roel van der Ende ('95)

Lees hier ons verhaal over het starten van Mountox! Voor de pers artikelen van Mountox Klik hier


Roel & Maurice vertellen in de Jong & Ondernemend podcast over hun startup Mountox

We vertellen je alles over de hotste topics van elektrisch rijden en de toekomst. Wat zijn de trends voor de komende 10 jaar? Gaat waterstof het winnen van de elektrische auto?
Maar ook het verhaal hoe wij in 2017 op 19 en 21-jarige leeftijd ons leven en spaargeld volledig hadden ingezet op ons nieuwe platform: Mountox.com. De successen, maar ook de brute blunders...
Perfect om onderweg of tijdens het koken te luisteren!

 

 

oprichters-mountox

Als twee studerende broers zijn wij samen Mountox gestart. Op dat moment waren wij 19 en 22 jaar oud (jong).

 

Wat ons betreft kan je niet snel genoeg beginnen met ondernemen. Opgegroeid in een ondernemers gezin werd het ondernemen al met de paplepel ingegoten. Moeder en vader, allebei ondernemer. Zoons van de oprichter van HRsolar een producent van thermische zonnecollectoren (warm water).  Met passie, plezier en veel humor bouwen wij een fris modern Nederlands bedrijf op: Mountox. Nederlands grootste online platform voor elektrische auto’s.

 

2016: Waarom?

waarom-mountox-gestart

 

Wij vonden dat de omslag naar volledig duurzaam transport veel te traag ging. Klimaatverandering is een steeds zorgwekkender en merkbaar probleem. Iets wat de hele mensheid bedreigt. Leunen we achter over? Dan zal alles, wat we liefhebben, geschiedenis zijn.

 

Dit fragment uit de documentaire “Before the Flood” vat dat mooi samen.

 

“Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering aan den lijve ondervindt, en de laatste die er nog iets aan kan doen.” ~Barak Obama.
 

Wij wilde een impact maken, al konden we 1 stukje van de puzzel oplossen. Beide realiseerde wij ons dat elektrische auto’s een prachtige oplossing was. “Elektrische auto's gebruiken een elektromotor, een prachtig ding — bijna superieur. Een elektromotor is ongeveer zo groot als een watermeloen, heeft 300-400 pk, stil, robuust, rammelt niet, weinig onderhoud en is ook nog eens zo’n 95% efficiënt! Dat is toch fantastisch, waarom rijden er toch zo weinig van rond? Dachten wij toen.“ — Roel van der Ende.

.

Er reden in april 2016  10.566 volledig elektrische auto's op de weg, tegenover een totaal wagenpark van 8 miljoen en een verkoop percentage van 0,6% tegenover de gehele verkoop vloot…

 

Dit moet anders! Eén van de puzzel stukjes om klimaatverandering te beperken is transport volledig op schone hernieuwbare energie. Een elektrische auto en zijn accu kan geproduceerd worden met hernieuwbare energie en kan tenslotte zijn hele levensduur volledig op duurzame stroom van bijvoorbeeld zonnepanelen rijden en stoten daarbij geen troep uit…  “Let’s just not burn stuff to get around!” :)

 

2017: Hoe zijn we begonnen?

We deelde onze passie voor ondernemen, hernieuwbare energie en elektrisch rijden. In 2017 besloten we het risico te nemen en het door te zetten. We lieten alles vallen en zijn dat jaar gestart met onze full-time job als ondernemer van ons bedrijf. Midden 2017 officieel ingeschreven bij de Kvk.

Mountox op verschillende divisies

Roel (22): “Ik zei mijn werktuigbouwkundige baan op. Ik was net afgestudeerd en had een leuke baan, maar zei hem op om full-time aan Mountox te werken, een roeping die ik wilde doorzetten. Mijn oude-studie genoten snapte er niets van... ‘weet je het zeker?' Yep, ik was ervan overtuigd, ik had m'n passie gevonden.”


Maurice (19): “Ik begon dat jaar met mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam in Rotterdam. Haalde genoeg 8-en, maar na het behalen mijn propedeuse was het duidelijk, ik leerde al snel veel meer bij Mountox dan op de studie (zei zelfs mijn mentor). Een eigen bedrijf creëert meer waarde en geeft je meer energie!”

 

Onze Missie

  • ► De omschakeling naar 100% volledig elektrisch rijden versnellen in een zo groot mogelijk gebied.

​We wilden het radicaal anders doen, anders dan iedereen gewend was van websites over duurzaam transport. Met altijd de “why” in je achterhoofd. Waarom doet iedereen dit op deze manier? Kan dit niet anders, leuker en efficiënter? Dit is het fundament van Mountox.

 

Lancering op 13 maart 2018:

Op 13 maart 2018 was het zover, het platform ging live. 

 

De launch was een groot succes. Media sites als BNR, Sprout, Quote en Emerce pikte ons verhaal op.

De ontwikkeling van het platform is mede gerealiseerd door DBB (Dynamic Building Blocks)

 

Bekijk hieronder waar Mountox in het nieuws was.


Mountox in de Pers:

RTL Z — How it's done TV uitzending

28 oktober 2019 — De jonge ondernemers leggen in de uitzending van RTL Z uit waarom elektrische auto's veel voordelen hebben, en waarom Mountox het ultieme platform is om over te stappen naar elektrisch rijden!


Innovation Origins — Startup of the day interview

4 juli 2019 — Mountox als gids in de jungle van elektrische auto's. "Als we nu niks doen heeft dat enorme gevolgen. Zoals de zeespiegel die stijgt met zeven meter." - Medeoprichter Maurice in een uitgebreide interview met Innovation Origins NL, waar Mountox is uitgelicht als Startup van de Dag!

→ Lees “Start-up of the day: Mountox als gids in de jungle van elektrische auto’s”

→ English version “Start-up of the day: Mountox guides you through the jungle of electric cars”


BNR Zakendoen: Interview 10 april 2019, Radio

10 april 2019 — Een jaar na de pitch van Mountox bij BNR Zakendoen mochten wij als platform voor elektrische auto's vertellen hoe het eerste jaar verlopen was en met welke awesome ontwikkelingen Mountox bezig is!


Emerce: Meest gedeelde artikel in 2018

27 december 2018 — Het Emerce artikel over Mountox was het meest gedeelde artikel in 2018. Morgen we best trots op zijn :)

Innovation Origins, Artikel

7 aug 2018 — “Mountox zet Lightyear op #2 op de lijst van “Meest geanticipeerde elektrische auto’s” 

Click here for the english version


Quote (500) Video Pitch

26 juli 2018 — Mountox was benaderd door Quote 500 om een video pitch te geven over onze startup en de nieuwe lease en laadpaal feature op Mountox. 
 

BNR Radio, Zakendoen

6 april 2018 — Maurice van der Ende, Co-Founder van Mountox was uitgenodigd voor een pitch op de radio tijdens BNR Zakendoen. Luister hieronder de podcast terug!
 
Deel 2

Sprout, Startup van de week

23 mei 2018 — Mountox was uitverkozen tot startup van de week en geeft een uitgebreide interview met Sprout over de start, status en toekomst over Mountox.

→ Lees “Elektrische auto's vergelijken is een hel, deze startup wil dat oplossen”


Twinkle magazine, interview

23 mei 2018 — Mountox gaf een interview met Twinkle Magazine voor de 4de editie van het 2018 magazine in de rubriek nieuw in de markt. 

→ Lees hier de volledige interview


Emerce, Artikel

13 maart 2018 — “Studenten claimen grootste online platform voor elektrische auto’s”


Twinkel magazine, Artikel

13 maart 2018 — Mountox.com naar eigen zeggen'het grootste online platform voor elektrische auto's'”


Classylife, Artikel

13 maart 2018 — “Broers lanceren Mountox, het grootste platform voor elektrische auto’s” 


BNR Live Radio interview

13 maart 2018 — “Ambitieuze broers lanceren platform voor elektrische auto's” 


ANP Perssupport, Artikel

13 maart 2018 — “Jonge ondernemers lanceren grootste platform voor elektrische auto’s” 

 

Wil jij ons helpen? Deel deze link via social media, flessenpost of een postduif!

 

Over de Auteur: Maurice begon op zijn 19de al met ondernemen. Wat voortkwam uit een passie voor duurzaamheid en technologie. Inmiddels is hij al te gast geweest bij o.a. BNR Nieuwsradio en Quote om over Mountox of elektrische auto's te spreken.