Slim laden apps

Met 'smart charging' kun je goedkoper, veiliger, gemakkelijker en duurzamer laden. Omdat je met “slim laden” eenvoudig op de beste tijdstippen automatisch de goedkoopste en groenste stroom laadt. Dit noemen we slim laden. Je hebt hiervoor alleen een app nodig, lekker makkelijk. Jij bepaalt in de app wanneer je weer opgeladen wilt zijn.

Wil je weten wat de beste apps zijn voor smart charging?

Getest door onze experts

10.000+ Tevreden klanten

Kies & download direct

Hoe werkt slim laden?

Slim laden werkt met een app, die je verbindt met je auto. Jij bepaalt in de app zelf hoe laat je auto weer opgeladen is. De app regelt het laden op de groenste en goedkoopste momenten, jij hoeft niets te doen. Hierdoor bespaar je geld en C02! 
De beste slim laden apps die je kan gebruiken staan hieronder.

 

hoe-werkt-een-slim-laden-app 

 

Waar wacht je nog op? De apps zijn gratis.

De app downloaden en gebruiken is helemaal gratis. Er worden continue nieuwe elektrische automodellen toegevoegd aan de smart charging apps. Bekijk hier welke automerken worden ondersteund.

Load balancing

Een simpelere vorm van slim laden is “load balancing”. Dit zorgt ervoor dat je het net en je eigen meterkast nooit overbelast! Dat wil zeggen dat je “stoppen er niet uit springen” in je meterkast. Voor laod balancing heb je geen app nodig, deze laadpalen kunnen dit trucje al. Maar enkel en alleen “load balancing” zorgt er niet voor dat je auto automatisch op de meest gunstige tijdstippen gaat laden zodat je het groenst en duurzaamst laadt. Dat kan wel met bovenstaande apps! Let op dat je energie leverancier wel een dynamisch energiecontract hebben, zoals Greenchoice.

 

Geld verdienen en besparen

Naast load balancing kan je bovendien met bovenstaande smart charging apps geld besparen. Dit komt omdat je het net niet overbelast en er geen gas- of kolencentrales hoeven bij te springen. Dit wordt beloond. Ook bespaar je op je energiekosten.

slim-laden-uitgelegd

Over de Auteur: Roel van der Ende is Medeoprichter van Mountox en een expert in de ontwikkelingen rondom de elektrische auto, autonoom rijden en duurzame-energie. Roel schrijft regelmatig artikelen over onderwerpen zoals elektrisch rijden en brengt dit “down to earth” voor de lezer.