Elektrische auto leasen in 2021

Wil je een elektrische auto zakelijk leasen? Mountox heeft de beste leasemaatschappijen aangesloten zodat je gemakkelijk overstapt naar elektrisch leasen! Er zijn nu nog een beperkt aantal voorraadmodellen met lage 8% bijtelling.

 Vergelijk elektrische leaseauto's, eenvoudig aan te vragen en via Mountox.

 

Welke 100% Elektrische lease auto kiezen?

8-procent-bijtelling-icon De laatste modellen met de lage 8% bijtelling leasen → Je bespaart hiermee zo'n €1200 per jaar!

zakelijke-lease-icon Zakelijk elektrisch leasen → Wanneer je voordelig Full Operational wilt leasen
shortlease-icon Zakelijk Shortlease → Als je voor een korte periode wilt leasen (al vanaf 1 maand!)
Wil je graag persoonlijk advies → Onze experts staan voor je klaar

 

Wil je een elektrische auto leasen?

Bij Mountox hebben we een uitgebreide tool om jouw perfecte auto uit te kiezen! Door de ervaring die we hebben opgedaan met nagenoeg alle elektrische modellen, weten onze experts je precies te vertellen welke EV bij jouw wensen past. 

Als je een elektrische auto leased dan kan je gebruik maken van fiscaal voordelig rijden. Je bent bijvoorbeeld vrijgesteld van BPM, MRB en je hebt een lage bijtelling als zakelijke rijder. Daarnaast kan je ook nog gebruikmaken van de MIA aftrekposten. Hierdoor wordt het rijden van een elektrische auto significant goedkoper. Geen wonder dus dat de Nederlandse leaserijder steeds vaker een elektrische auto overwegen!

Elektrische auto’s met een fiscale waarde van onder de €40.000 worden belast met een lagere 12 procent bijtelling. EV’s met een aanschafwaarde boven de grens van €40.000, moeten voor het resterende bedrag 22 procent bijtellen. Brandstof auto’s en hybride auto’s betalen altijd de volle 22 procent. Desalniettemin is een elektrische auto in de lease als privépersoon altijd nog stukken goedkoper dan een conventionele leaseauto. Mede dankzij de overheid is een elektrische auto ook voor de portemonnee het overwegen waard.

De meest bekende elektrische auto’s zijn de Tesla Model 3, Volkswagen ID.3, ID.4 en de Polestar 2. Dit zijn extreem uitgebreide elektrische auto’s met de nieuwste technologie en de meeste range. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de actieradius.

Een Nederlander rijdt gemiddeld minder dan 50 kilometer per dag. Met het aanbod van de huidige elektrische auto’s met 300 tot 400+ kilometer, hoeft actieradius dus geen probleem meer te zijn. Bovendien zijn de nieuwe EV’s uitgerust met ‘snellaad-technologie’. Dat betekent dat een actieradius van 350 kilometer er in een half-uurtje vol geladen kan worden.

 

Verschil operational lease en financial lease

Het verschil tussen financial lease en operational lease zit vooral in wie eigenaar is van de auto. Bij financial lease ben je als ondernemer vanaf dag één eigenaar van het bedrijfsmiddel dat je least. Dat kan een voertuig zijn, maar ook een machine of apparaat. Operational lease is te vergelijken met huur: het bedrijfsmiddel blijft eigendom van de leasemaatschappij en je betaalt maandelijks voor het gebruik.