Met een elektrische auto op vakantie

Voor veel meer mensen is de actieradius van een elektrische auto voldoende voor dagelijks gebruik. Maar hoe zit het precies als je met een elektrische auto op vakantie wilt en waar moet je opletten? Dat lees je in dit artikel!

vakantie met elektrische auto

Routeplanner elektrische auto

Om met een gerust hart op vakantie te gaan is het belangrijk om te weten hoe je moet rijden. Met het rijden van een elektrische auto komt er nog iets extra’s bij kijken, de laadpalen. Het is belangrijk om goed in te schatten hoe ver je met een lading kan rijden, welke laadpalen je tegenkomt en hoe lang het opladen duurt. Op basis hiervan kan je jouw ideale route uitstippelen om met een elektrische auto op vakantie te gaan. 

Er zijn vele apps met een routeplanner voor elektrische auto’s. Op basis van jouw elektrische auto wordt je ideale route uitgestippeld zodat jij dat niet hoeft te doen!  Zoals de App: A better routeplanner.

routeplanner-elektrische-auto

Overzicht laadpalen

Heb je alle tijd om naar je vakantiebestemming te reizen dan kan je ook onderweg een pauze inlassen bij een oplaadpunt. Het opladen van je auto duurt gemiddeld tussen de 20 minuten en een uur. Op sommige plaatsen zijn er ook snelladers aanwezig.

Het is dus van belang dat je van tevoren weet waar je je elektrische auto kan opladen. Een overzicht van alle oplaadpunten voor elektrische auto’s in Europa is super handig voor het plannen van je rondreis. Wil jij weten waar je je auto kan opladen in het buitenland? Bekijk dan de onderstaande tool!

Bekijk direct een overzicht van de verschillende laadpunten om jouw ideale route uit te stippelen!

 

Laadpassen voor op vakantie

Als je met een elektrische auto op vakantie gaat dan moet je vaak laden, veel laadpassen hebben ook een beperkte dekking in Europa. Zoals in Frankrijk zijn er weinig Nederlandse laadpassen die een volledige dekking hebben, de uitzondering op de regel is de laadpas van de leverancier Vandebron. Het is dus belangrijk om de laadpassen te vergelijken voordat je op vakantie gaat. Let ook op, het kan een aantal werkdagen duren voordat je jouw nieuwe laadpas in huis hebt.

vakantie_laadpassen