Is het verstandig om (nu al) een thuisbatterij te kopen?

Nederland is koploper in Europa met de meeste huishoudens die zonnepanelen hebben. Op moment van schrijven heeft meer dan 1 op de 4 huishoudens zonnepanelen! We zijn goed op weg naar een groenere toekomst. Maar op het gebied van thuisbatterijen loopt Nederland nog ver achter, vergeleken met onze Belgische en Duitse buren. Energieopslag is 1 van de puzzelstukjes om volledig op duurzame energie te leven. Heb jij al nagedacht over een thuisbatterij?

Wij zetten 5 redenen op een rij waarom het nu al voordelig is om een thuisbatterij te nemen.

Alle thuisbatterij voordelen

20.000+ Tevreden klanten

Eenvoudig vergelijken

#1 Word je eigen onafhankelijke energieleverancier

Als je een dynamisch energiecontract, thuisbatterij en zonnepanelen hebt, is dit het ultieme recept om je eigen mini energieleverancier te worden. Je slaat de zonne-energie die je zelf hebt opgewekt op in een thuisaccu, zodat je die energie weer kunt gebruiken wanneer je kookt, tv kijkt of je was draait.

Met een dynamisch energiecontract betaal je per uur een ander energietarief. Wanneer je geen energie verbruikt, betaal je ook niks. Hierdoor ben je meer onafhankelijk en heb je de touwtjes zelf in handen!

 

#2 Verhandel energie met winst

Stel je voor dat iemand voor jou áltijd de bonus acties van de supermarkt koopt. Dat zou toch geweldig zijn? Dit is nu ook mogelijk met een thuisbatterij. De batterij laadt zichzelf automatisch op wanneer de stroom het goedkoopste is, dit kan je zonne-energie zijn, of stroom uit het energienet. Als de prijs van de elektriciteit op z’n hoogst is - vaak om 8:00 uur s ’ochtends en 19:00 uur s’ avonds - verkoopt de thuisbatterij een deel van de energie met winst. Dit kan een thuisaccu, zoals Planetpod, meerdere keren per dag doen, hierdoor bespaar je honderden euro’s per jaar!

Wat veel mensen niet weten, is dat dit nu al mogelijk is met de salderingsregeling. Je hebt hier wel een dynamisch energiecontract voor nodig.

 

#3 De terugverdientijd van een thuisbatterij wordt elk jaar beter

Doordat we steeds meer wind en zonne-energie produceren, is er een mismatch tussen vraag en aanbod. Als de zon schijnt gebruiken we het minste energie. Hierdoor kan het energietarief zelf negatief in de min gaan. In 2023 was het record -€0,61 inclusief belastingen. Dus in andere woorden: je krijgt betaald om energie te gebruiken! Dit zal de komende jaren alleen maar meer worden. De verwachting is dat het aantal negatieve uurprijzen zal verdrievoudigen in 2026 tegenover 2023.

Hier kun jij van profiteren met een thuisbatterij, en verdien je ‘m steeds sneller terug!

 

Goed nieuws!

Binnenkort lanceert een Nederlandse revolutionaire thuisbatterij: Planetpod, de ultra slimme thuisbatterij.

De Planetpod heeft baanbrekende technologie en design. Automatisch verhandelen van energie met winst, is als één van de eerste mogelijk!

 

Wil je meer weten? Schrijf je hier in voor de laatste updates. Pre-orders open binnenkort.

 

 

#4 Koken op je eigen zonne-energie

Hoe cool is het dat je kunt koken op je eigen opgewekte zonne-energie? Zie het als je eigen energie moestuin. Een eigen gekweekte courgette is veel lekkerder dan eentje uit de supermarkt.

Door een thuisbatterij te nemen stimuleer je het gebruik van zonne-energie en neem je in de avond geen grijze stroom af.

 

#5 Voorbereid op de afschaf van de saldering

Nederland is een van de weinige landen waarbij je het volledig opgewekte zonne-energie aan het eind van het jaar kan wegstrepen tegen je energieverbruik.

 

Zoals het voorbeeld:

Opgewekte zonne-energie: 2.000 kWh

Energie verbruik: 3.000 kWh

_______________________________________

Te betalen energie 1.000 kWh

 

Deze regeling wordt vanaf 2025 stapsgewijs afgebouwd. Met een thuisaccu verlies je daardoor niet je opgewekte zonne-energie, maar kun je het opslaan. Het is verstandig om hier alvast op voorbereid te zijn, voordat het hek van de dam is.

 

Benieuwd naar Planetpod? Ontvang de laatste updates

dynamische-energie-duurzamer