Hoe werkt Smart Charging?

Dus jij bent opzoek naar een slimme laadpaal voor thuis of misschien wel meerdere slimme laadoplossingen voor jouw bedrijf? Zoek niet verder! Combineer Smart Charging (slim laden) met jouw laadpaal voor je elektrische auto en bespaar geld! Het kan bovendien ook duurzaam zijn. We leggen het hier simpel uit voor je!

 

Bekijk hier direct slim laden productenSlim laden is een aanvulling op de laadpaal of auto en vrijwel op elke laadpaal toepasbaar. Bekijk hier onze laadpalen.


Hoi, wij zijn Mountox! Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrische auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-klanten

 

Laten we beginnen!

Allereerst: Ik (en de meeste mensen) ben geen fan van buzz-woorden dus laten we even eerst in Jip en Janneke taal opsommen wat “Smart Charging” nu eigenlijk is:

Smart charging is:

Goedkoper: automatisch wordt tijdens het laagste tarief geladen.

Duurzamer: altijd laden wanneer je zonnepanelen stroom leveren of alleen met windenergie? Smart charging zorgt dat je elektrische auto alleen met duurzame (goedkope) stroom wordt opgeladen. Écht altijd elektrisch rijden op zonne-energie!

Makkelijker: de stekker erin en meer hoef je niet te doen! Je stelt zelf in wanneer je de accu vol wilt en je kunt via een app alles bekijken, aanpassen, starten of stoppen.

Veiliger: smart charging is superveilig, aan alles wordt gedacht – ook aan het net dat gestabiliseerd kan worden tijdens piekmomenten.

Handiger: betalingen kunnen geregeld worden, laadsessies van meerdere laadpalen kunnen beheerd worden.

 

Smart charging: Hoe werkt het?

Smart charging zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk geladen wordt, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Smartcharging biedt ook de mogelijkheid om on demand sessies te starten, te stoppen of inzicht te krijgen. De laadpaal is aangesloten op internet of heeft een simkaart, de slim laden software maakt gebruik van je slimme meter, data van de auto, zonnepaneel data en soms data uit het net. Het trucje: De software bepaald wanneer de auto start, stopt en hoe snel geladen kan worden. Allemaal heel slim. Laadsessies kunnen ook beheert worden in apps of in de cloud met software van onze partners!

 

Smart charging zorgt ervoor dat jij het goedkoopst laadt, jij controle/inzicht hebt en het net (of je meterkast) niet overbelast.

 

Je kan gratis €250,- per jaar verdienen met slim laden:

Smart charging voor bedrijven

Slim laden is niet alleen een geld besparende methode voor particulieren, want ook bedrijven profiteren.

  • - Tientallen laadsessies kunnen automatisch op afstand gestart of gestopt worden.
  • - Betalingen kunnen automatisch geregeld worden met werknemers en hier is een duidelijk overzicht van voor ieder.
  • - Laadpalen kunnen automatisch starten met laden wanneer eigen zonnestroom beschikbaar is.
  • - Alles kan via software of de cloud geregeld worden.
  • - Kostenbesparende tarieven voor uw bedrijf worden altijd benut.

 

Slim laden vs. dom laden

De verschillen tussen slim laden (smart charging) en dom laden (normaal laden).

  • Na een lange werkdag en 20 km rijden kom je om 17:20 uur thuis met je elektrische auto, er zit nog 125 km in de accu (zo’n 40%) maar je moet morgen een lange trip maken. Daarom laad je direct alvast voor morgen op. Je steekt de stekker erin en je begint binnen alvast met inductie koken, want de kids hebben al honger. De lichten gaan aan, de pan wordt heet en de TV staat aan.

 

  • Situatie slim laden: Je elektrische auto lader weet direct dat jij om 7:30 uur weg moet rijden met een volle accu door het gebruik van de app. Op het moment dat het energienet het zwaar te verduren krijgt, besluit jouw slimme lader te wachten totdat het goedkope nachttarief in gaat, want dit scheelt je kosten en het kost het energienet geen extra vermogen. Je slimme lader ziet precies dat je nog 60% moet opladen en berekent de tijd die nodig is. Om 21:30 uur begint je elektrische auto automatisch met slim laden. Om 22:36 is er een overschot aan windenergie dat nog goedkoper is, de auto begint sneller te laden om hier maximaal gebruik van te maken, De lader besluit na de windenergie om de laatste 20% nog met het nacht tarief te laden tot hij om 7:30 uur vol is. Jij wordt wakker, stapt in je volledig opgeladen elektrische auto en je hebt niets vermoedend weer geld bespaard vannacht!

 

  • Situatie dom laden: Je elektrische auto begint automatisch te laden - na het inpluggen - met maximale snelheid (7kW). Het net is zwaarbelast tijdens dit piekmoment en daarom betaal je het hoogste tarief. Na 5 uur om 22:20 uur, is je elektrische auto 100% opgeladen en staat vervolgens de gehele nacht aan de lader voor Jan met de korte achternaam… Helaas heb je niet kunnen profiteren van het nachttarief of van de goedkope windenergie die nacht.
 

 

Over de Auteur: Roel van der Ende is Medeoprichter van Mountox en een expert in de ontwikkelingen rondom de elektrische auto, autonoom rijden en duurzame-energie. Roel schrijft regelmatig artikelen over onderwerpen zoals elektrisch rijden en brengt dit “down to earth” voor de lezer.