Beste Laadpaal Apps

Wil jij de beste laadpaal apps en routeplanner apps vergelijken voor je elektrische auto? Dit zijn de beste apps voor een laadpaal zoeken, routes plannen, goedkoop laden, bekijken van de laadsnelheid en bijbehorende laadtarieven!  

Wil je weten wat de beste apps zijn die jij nodig hebt?

Getest door onze experts

10.000+ Tevreden klanten

Kies & download direct

Welke apps heb ik nodig?

Het rijden en het laden van een elektrische auto wordt een stuk makkelijker gemaakt wanneer je de juiste apps bij de hand hebt.
Ze bieden ondersteuning tijdens de ritten die je maakt of bijvoorbeeld tijdens het zoeken naar laadpalen in de buurt. Er zijn er alleen ZOVÉÉL dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We hebben daarom een compleet overzicht gemaakt van de best geteste laadpalen apps & elektrische auto routeplanner apps.

laadpunten-app-icon De categorieën:

Slim laden app → Met deze apps laad je automatisch op de beste tijdstippen & het goedkoopst.
Laadpaal zoeken → Een map en inzicht in de laadpalen, waar ze staan en of je daar kunt laden.
Routeplanner app → Plan je route zorgeloos in detail langs laadpunten of snelladers.
Navigatie → Apps met navigatie functie naar de laadpalen.
Laadpas app → Apps met inzicht in je laadsessies en beschikbare laadpunten zoeken voor deze laadpas.
Snelladen → De beste apps voor snelladen onderweg (voor lange trips) bij snellaadstations zoals Fastned.
Laden zonder laadpas → Laadsessies in of via de app betalen zonder een laadpas.


Handig voordat je de auto instapt

1. Laadpaal zoeken

Er komen steeds meer laadpalen. Dat is een feit, maar waar kun je die laadpalen vinden? Een laadpaal zoeken kun je het beste doen via een laadpaal app zoals één van onderstaande apps met de “Laadpaal zoeken” categorie.

Waarom dit handig is: Deze soort app heb je ook onderweg op je telefoon, zodat je in een noodgeval altijd nog een laadpaal weet te vinden en je kunt bovendien je trips van tevoren plannen! De beste laadpaal apps die wij aanbevelen en zelf getest hebben, vind je hieronder:


Handig tijdens het laden

TOP slim laden apps

Bespaar op je portemonnee. Met slim laden (smart charging) laad je automatisch op de groenste én het goedkoopste tijdstip van je energie. Je maakt hiermee dure gas- en kolencentrales overbodig.

2. Vergeet niet je Laadpas app

Een app zoals 'Plugsurfing' laat vrijwel alle laadpalen in Europa zien. Met een laadpas kun je op die laadpunten zorgeloos laden. Maar je laadpas kan in het buitenland soms nog niet met alle laadpalen verbonden zijn. We raden daarom aan om ook de laadpas app naast de laadpaal zoeken app te houden. Door twee apps te hebben weet je zeker dat je ook in het buitenland niet voor verrassingen staat. 'Thank us later.' 

Tip: Heb je bijvoorbeeld een E-Flux laadpas besteld? Dan is het slim om de E-Flux laadpas app te downloaden omdat je hier gemakkelijk alle laadpalen kunt zien in heel Europa waar je met jouw E-Flux laadpas kunt opladen. 

Tips: Heb je een ANWB laadpas? Dan kun je de ANWB Onderweg app ernaast houden voor in het buitenland. Over buitenland gesproken… Durf jij het aan om over de grens te gaan met je elektrische auto? Tuurlijk! Fluitje van een cent als je één van de routeplanner apps hieronder downloadt en onze 15 tips volgt over op vakantie gaan met een elektrische auto.

 

Handig tijdens je trips

1. Routeplanner elektrische auto

Een EV routeplanner is eigenlijk een must voor een elektrische auto. Zeker als je op vakantie wilt naar het buitenland. Want waar en wanneer moet je laden als je in Frankrijk bent? Met een routeplanner inclusief laadpaal tussenstops kun je makkelijk je ritten plannen langs alle laadpunten. Hierdoor is laadpalen zoeken eigenlijk verledentijd.

Hoe het werkt: De routeplanner houdt rekening met je actieradius en stippelt een route uit langs laadpalen. Meestal langs supersnelle laadpalen, ook wel snelladers genoemd. Je kunt in een EV routeplanner app tussenstops toevoegen en instellen om bijvoorbeeld alleen gebruik te maken van snelladers. Maar het belangrijkste is dat de app rekening houdt met je actieradius en het verbruik van je elektrische auto. Iets wat bij brandstofauto’s wat minder belangrijk is. Sommige routeplanner apps kun je zelfs ook live data ontvangen van laadpalen, files, weer en je auto. Een paar voorbeelden van routeplanner apps zijn de ABRP en de ANWB routeplanner voor je elektrische auto (via de website van ANWB).

Tip: Rij je Tesla? Dan heb je deze routeplanner app nauwelijks nodig aangezien je een uitstekende routeplanner in het scherm van je Tesla hebt met dezelfde functies.

Navigeren naar laadpalen: Niet elke routeplanner heeft standaard ook in-app navigatie met GPS. Natuurlijk kennen we allemaal Google Maps of Ways  Maar deze navigatie apps kunnen (nog) niet een route met laadpalen en laadtijden plannen en rekening houden met je actieradius van je EV. Tenslotte staan ook niet alle laadpalen in de navigatie van je elektrische auto (boordcomputer). Toch is het handig om navigatie ÉN een routeplanner op je telefoon te hebben. Onze aanrader: de elektrische auto routeplanner app ABRP biedt "in-app' navigatie langs alle laadpalen en biedt ook een routeplan functie met laadtijden en tussenstops. Daarom raden we deze aan als je echt een lange roadtrip gaat doen langs meerdere snelladers of door meerdere landen.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de beste Laadpaal apps voor het zoeken van laadpalen?

De beste apps hiervoor zijn de laadpaal apps met de categorie “Laadpaal zoeken”. Hiermee plan je makkelijk je trip door te kijken of er op de plek van bestemming in de buurt een laadpaal te vinden is waar je je auto een aantal uurtjes kunt laden.

 

Wat is de beste oplaadpalen app voor Nederland?

De beste apps om alle laadpalen te zoeken in NL vind je onder onze categorie “Laadpaal zoeken”. Ga je in het buitenland met je elektrische auto, hou dan ook de laadpas app van je laadpas aanbieder ernaast zodat je zeker weet dat je ook op deze buitenlandse laadpunten kunt laden, en wat dat kost.

 

Wat is de beste app voor snelladen in Europa?

De ABRP is volgens onze experts een must-have om de route langs snelladers uit te stippelen, omdat alle snelladers in de EU hierin staan. Verder kun  je ook IONITY gebruiken, welke een Europees snellaadnetwerk bouwen soortgelijk aan Fastned.

 

Heb ik een app nodig voor laden?

Op publieke laadpalen in principe niet, alleen een laadpas. We raden wel aan om de laadpas app te downloaden. Wil je laden zonder een laadpas, dan heb je wel een app nodig zoals Smoov.

 

Heb ik een laadpas nodig voor laden?

Ja meestal wel. Met een laadpas kun je overal in heel Nederland en veel EU-landen het laden starten! Elke elektrische rijder heeft een laadpas nodig. Gecombineerd met één van deze beste laadpaal apps kan jij zorgeloos op weg. Vergeet dus niet om ook een GRATIS laadpas of laadpas zonder abonnement te kiezen.

 

laadpas-vergelijken-en-kiezen

 

Kan ik laden zonder laadpas?

Ja. Heb je nog geen laadpas of ben je hem even kwijt, dan kun je altijd even naar een snellaadstation van Fastned rijden langs de snelweg, om hier te laden zonder laadpas. Dit kan met een gratis 'member' account waar je geen laadpas voor nodig hebt.

 

Maak elektrisch rijden compleet met:

beste-laad-apps-header