Welke laadpaal is geschikt?

Welke laadpaal is geschikt?

Hoi, wij zijn Mountox! Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrisch auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-klanten

Welke Laadpaal moet je kiezen?

Welke soorten vermogens zijn er voor laadpalen? En welke kan ik het beste kiezen voor mijn elektrische auto? Hier de vier verschillende opties:

 

Kleine laadpaal (3,7 kW):

Goedkope laadpaal kiezen? Een kleine laadpaal van 3.7 kW is goed te doen om thuis of op het werk te plaatsen. Deze laadpaal kan laden met de standaard 230 voltage, 1 fase en 16 ampère en hier heb je dus geen verzwaring voor nodig als je al een 16A zekering hebt (in de meterkast)!
Oplaadtijd
Wanneer de auto die je zoekt een AC laadvermogen heeft van 3.7 kW ligt de gemiddelde oplaadtijd ligt rond de 5 tot 8 uur.
Dit verschilt erg per auto (hoe groot de accu is, wat het AC laadvermogen etc). Bij elk automodel geven we aan hoe lang het duurt en wat het AC laadvermogen is van deze elektrische auto en in de beschrijving geven we ook aan wat de beste laadpaal is voor die elektrische auto!

Bekijk alle elektrische auto’s hier
Middel laadpaal (7,4 | 11 kW):

vink-icon3 tot 5 keer sneller dan stopcontact

Een middel laadpaal van 11 kW is ideaal om bij je huis of werk te plaatsen. Deze laadpaal kan laden met de standaard (230 voltage en 16 ampère maar heeft wel een 3 fase aansluiting nodig. Heb je een twee fase aansluiting of een 1 fase met 32A zekering dan kan je kijken naar een 7,4 kW lader.
Oplaadtijd
Wanneer de auto die je zoekt een AC laadvermogen heeft van 11 kW ligt de gemiddelde oplaadtijd rond de 2 tot 5 uur.
Dit verschilt erg per auto (hoe groot de accu is, wat het AC laadvermogen etc). Bij elk automodel geven we aan hoe lang het duurt en wat het AC laadvermogen is van deze elektrische auto en in de beschrijving geven we ook aan wat de beste laadpaal is voor die elektrische auto!
 

Laadpaal-thuis-geschikt


 

Grote laadpaal (22 kW):

vink-icon10 keer sneller dan stopcontact

Snel thuis opladen? Dit is natuurlijk wat je dan wilt! Een dikke 22kW laadpaal voor thuis of op het werk!
Omdat deze laadpaal nog sneller kan laden heb je een verzwaring nodig. Van de standaard 16 ampère naar 32 ampère.
Oplaadtijd
Wanneer de auto die je zoekt een AC laadvermogen heeft van 22 kW ligt de gemiddelde oplaadtijd rond de 1,5 tot 5 uur. Heeft je auto geen 22kW AC laad vermogen dan duurt het waarschijnlijk iets langer, maar ook dan kan je deze laadpaal gebruiken!
De oplaadtijd verschilt erg per auto (hoe groot de accu is, wat het AC laadvermogen etc). Bij elk automodel geven we aan hoe lang het duurt en wat het AC laadvermogen is van deze elektrische auto en in de beschrijving geven we ook aan wat de beste laadpaal is voor die elektrische auto!

 

Je kan je auto ook in 30 min snelladen! Check deze pagina voor de simpele uitleg over snelladen.

Stopcontact:

Je elektrische auto met een normaal stopcontact helemaal vol laden duurt gemiddeld zo'n 15 uur of meer. Het stopcontact is prima voor een noodgeval, wanneer je even niet anders kan. Om als standaard laadpunt te gebruiken voor je elektrische auto raden we af.
Waarom?
  • - Erg traag! Tenzij je een 20 kWh accu of minder hebt duurt het vaak erg lang (15 uur of langer) om je elektrische auto op te laden
  • - Brandgevaarlijk (hoog risico): Een stopcontact is niet bedoeld om uren lang maximaal belast te worden, de auto vraagt zoveel de accu wil en het stopcontact maximaal kan geven, altijd. Omdat een stopcontact niets controleert laadt je met mode 1, waarbij aarding en kortsluiting niet (volledig) worden gecontroleerd. Dat wil zeggen: ontstaat er kortsluiting, dan stopt de auto niet automatisch met laden en kan brand veroorzaken! Een stofzuiger 15 uur aan laten staan op een stopcontact week in week uit is ook niet goed. Daarom zijn er dus laadpalen ontwikkeld ;)

Laadpas-bestellen


Over de Auteur: Roel van der Ende is Medeoprichter van Mountox en een expert in de ontwikkelingen rondom de elektrische auto, autonoom rijden en duurzame-energie. Roel schrijft regelmatig artikelen over onderwerpen zoals elektrisch rijden en brengt dit “down to earth” voor de lezer.


Dit is een artikel van Mountox: 

Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrisch auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

 

Stap over via Mountox:

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-expertise

Duizenden mensen gingen je voor!


Lees hier meer over Mountox