Over onze Bespaar Geld tool

Bedankt voor je bezoek aan de Mountox website, Bespaar Geld tool en het lezen van deze uitleg over de Bespaar Geld tool. Lees hier hoe onze tool Bespaar Geld tool (“EV Bespaarcalculator”) werkt en waar wij in deze reken tool rekening mee houden. 

 

Allereerst: Wij werken altijd aan verbetering van onze tools zoals de Bespaar Geld tool, en we zijn gedreven om de beste elektrische auto kosten calculator van Nederland, nog verder te verbeteren! :) Heb je feedback? Laat het ons hier weten.

 

Zo goed als alle kosten posten voor de auto worden doorgerekend en de besparing met elektrisch rijden vs. een fossiele auto rijden worden berekend. Ook alle kosten posten voor zakelijke rijders kunnen berekend worden in de calculator wanneer je dit selecteert. Deze berekeningen zijn zeer complex en afhankelijk van jouw situatie (die je invoert). Met deze simpele Bespaar Geld tool kun je gemakkelijk in 3 stappen je totale kosten en besparing uitrekenen!


Berekening

 • Hoe vergelijken we? Appels met Appels.

 • We spannen ons in om echt alle kosten accuraat en compleet door te rekenen, voor jouw persoonlijke situatie. Hoewel je jouw kenteken kan invullen,  en wij rekenen met gegevens over de auto op dit kenteken, gaan we uit van appels met appels vergelijken. Dat betekent dat we de nieuwe elektrische auto vergelijken met je kenteken auto wanneer deze nieuw werd gekocht en we passen actuele regelgeving op de elektrische auto én daarom ook actuele regelgeving van dit jaar toe op de kenteken auto.  Alle auto’s worden dus doorgerekend vanaf nieuw en doorlopen door de looptijd.

 •  

 • - Gedurende de looptijd wordt  voor auto's uitgegaan van de wegenbelasting regelgeving die op dit moment geldig is en bekend is. Voor jaren hierna wordt een schatting gemaakt op basis van huidige regelgeving. Dit geldt ook voor de aanschafbelasting bij auto's genaamd de BPM.

 •  

 • Autoverzekering is sterk afhankelijk van vele persoonlijke gegevens die wij je niet vragen, we maken daarom een schatting op basis van brandstof en consumenten aanschafprijs.

 •  

 • Disclaimer: Zie onze disclaimer voor verdere disclaimers en aandachtspunten van de Bespaar Geld tool en andere Mountox tools.

 

Wat extra zaken om rekening mee te houden hoe wij berekenen:​

 

Berekeningen voor Zakelijke rijders (Bedrijf BV, overige rechtsvormen of Werknemer Zakelijk)

 

 • - De BTW forfait is niet accuraat als de auto op kenteken (welke ingevoerd is) een ‘marge auto’ betreft.

 

 • - Bijtellingspercentages worden actuele regelgeving gebruikt van dit jaar. De bijtellingsregeling op de nieuw gekochte auto is ten minste 5 jaar geldig. In de berekening wordt na 5 jaar de bijtelling geschat en doorgetrokken op basis van huidige regelgeving. Regelgeving voor de bijtelling over 5 jaar moet nog worden bepaald door de overheid.

 

 • Regel Bijtelling voor volledig elektrische auto’s is als volgt:

 • De bijtelling van de volledig elektrische auto wordt berekend voor de eerste 5 jaar: 12% over de eerste 40.000 euro van de fiscale prijs. Voor het resterende bedrag van de fiscale prijs daarboven wordt 22% bijtelling over gerekend gedurende 5 jaar. De bijtellingsregeling op de nieuw gekochte auto is ten minste 5 jaar geldig. Omdat we rekenen met een langere looptijd worden voor de jaren hierna voor een volledig elektrische auto gerekend met 17% over de eerste 40.000 euro fiscale prijs. Het resterende bedrag boven de 40k van de fiscale prijs, wordt belast met 22% bijtelling. Dit is een schatting van regelgeving na de 5 jaar. De bijtelling wordt vervolgens vermenigvuldigd met je tarief van loonbelasting of inkomstenbelasting. Vervolgens wordt de totale bijtelling gemiddeld (gedeeld) berekend per jaar voor een gemiddeld bedrag over de looptijd.

 

 • Regel Bijtelling voor waterstof auto’s is als volgt:

 • De bijtelling van de waterstof auto wordt berekend voor de eerste 5 jaar: 12% over de eerste totale fiscale prijs. De bijtellingsregeling op de nieuw gekochte auto is ten minste 5 jaar geldig. Omdat we rekenen met een langere looptijd worden voor de jaren hierna voor een waterstof auto gerekend met 17% over de totale fiscale prijs. Het resterende bedrag boven de 50k van de fiscale prijs, wordt belast met 22% bijtelling. Dit is een schatting van regelgeving na de 5 jaar. De bijtelling wordt vervolgens vermenigvuldigd met je tarief van loonbelasting of inkomstenbelasting. Vervolgens wordt de totale bijtelling gemiddeld (gedeeld) berekend per jaar voor een gemiddeld bedrag over de looptijd.

 

 • Ingevoerde Auto op kenteken ouder dan 15 jaar?

 • Dan wordt er niet rekening gehouden met een andere bijtelling als de auto 15 jaar of ouder is. In dit geval moet 35% van dagwaarde aan bijtelling toegepast worden. Dit wordt (nu nog) niet meegerekend omdat de auto’s als nieuw worden gezien en de bespaar calculator beide auto’s gelijk doorrekend als nieuw gekocht. Zie ons volgende punt Appels met Appels vergelijken.

 

 

 • Bijtelling hoeft niet betaald te worden als u minder dan 500km privé rijdt of als er km registratie wordt uitgevoerd, we gaan hier echter niet vanuit en passen dus de regeling toe wanneer dit niet van toepassing is omdat dit het meest voorkomend is.

 

 • MIA en Vamil voordeel voor elektrische en waterstof personen auto's worden berekend met huidige regelgeving. Het MIA en Vamil rentevoordeel is bedrijfsafhankelijk en is een realistische schatting van het rentevoordeel. Voor elektrische bestel wagens (dus niet normale personenauto's) is extra Mia en Vamil fiscaal voordeel beschikbaar voor bedrijven, meer dan elektrische personenauto's en ongeveer gelijk aan de regeling met waterstof auto's. We werken hard om deze de uitzondering ook mee te rekenen. voor nu is dat nog niet het geval. Maar dit is een klein verschil.

 

 • Voor meer informatie over fiscale regels kan je terecht bij de website van de belastingdienst en voor milieu investeringsaftrek regels bij het rvo.

 

 • Disclaimer: Zie onze disclaimer voor verdere disclaimers en beperkingen van de Bespaar Geld tool en andere Mountox tools.


 

Bedankt voor je bezoek aan de Mountox website en het lezen van onze EV Besparing tool uitleg.

 

Copyright © 2020 Mountox. Alle rechten voorbehouden.

V.2.0.0

MEI 2020