Polestar 2 vs Tesla Model 3

polestar-2-vs-tesla-model-3

De Tesla Model 3 heeft zich nu al een tijdje bewezen in Nederland. Vaak de meeste verkochte elektrische auto per maand. Dat is geen verrassing, want de Tesla Model 3 is gewoon een erg goede elektrische auto. Maar daar is de Polestar 2 dan ineens. Het neefje van Volvo. Qua prestaties gaan ze nek aan nek…hier een objectieve vergelijking (met review) tussen twee modellen van de experts van Mountox.

 

Polestar vs Model 3...Let the battle begin!

 

Hoi, dit is een artikel van Mountox! Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrische auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-klanten

De belangrijkste specificaties:

polestar-vs-model-3-vector
  Polestar 2 Tesla Model 3 Long Range Dual Motor
Type Liftback Sedan Sedan
Actieradius praktijk 390 km 490 km
Prijs €56200 €59990
Leaseprijs €825 pm. €875 pm.
Accucapaciteit bruikbaar 75 kWh 76 kWh
Leverbaar september 2021 mei 2021
 

 

Design & Uiterlijk

polestar-2-vs-tesla-model-3-exterieur

Dit is het onderdeel waar de grootste verschillen in te vinden zijn. De Tesla Model 3 heeft een erg smooth exterieur met weinig strakke lijnen, alles gaat vloeiend in elkaar over, wat een sexy look geeft. Met de katachtige koplampen heeft dit ook wat futuristisch. 

Voor sommige mensen is dit een afknapper als je wat sportiever zoekt.

 

Dan ben je de Polestar 2 toch echt wel aan het goede adres. Je merkt gelijk de Scandinavische design details. Zoals de stoere koplampen, de opvallende grill en de achterkant met de doorlopende achterlichten ziet er ook totaal anders uit dan de Model 3. De geüpgrade velgen van de Polestar 2 hebben ook wat meer “Bad-ass feeling”.

 

De Tesla Model 3 verslaat de Polestar 2 wel met het aantal camera’s. De Model 3 heeft er 8 aan de buitenkant en de Polestar 2 telt er 4.

 

Interieur & Interface

Tesla Model 3

Zo’n minimalistisch interieur als de Tesla Model 3 had de wereld nog nooit gezien…alles gebouwd rondom het touchscreen display. “Waar zijn de knoppen??” vroegen veel mensen zich af.

 

Een handige zet, gezien Tesla de software verbeterd en nieuwe features introduceert. Zoals het spelen van Atari games en het kijken van Netflix. De interface werkt echt subliem, alle functionele dingen zoals de ruitenwissers, Spotify of autopilot aanzetten is erg gemakkelijk (tijdens het rijden).

Tesla-model-3-interieur

 

Polestar 2

Voor degene die wat meer opzoek zijn naar een gedetailleerd interieur is de Polestar 2 een optie. Net wat meer detail, bijv. het logo dat oplicht en reflecteert op het raam. De Volvo-feeling is sterk aanwezig, maar behoudt ook de minimalistische afwerking.

 

Qua interface heeft Polestar het aan de experts van Google overgelaten. De Polestar 2 draait op de software van Android, ook erg makkelijk te gebruiken. Zo kun je op Google Maps navigeren en is Google Assistent ook aanwezig. Bij aankoop krijg je 3 jaar gratis internet. Een grote verbeteringen vergeleken met de traditionele auto interfaces!

polestar_2_interieur

 

Ook op dit vlak gaan Polestar en Tesla nek aan nek!

 

 

Prijs en Bereik

Polestar-2-prijs-vs-tesla-model-3-prijs

 

De Polestar 2 prijs begint vanaf €56200 en de Tesla Model 3 Long Range prijs begint vanaf €59990.

Mountox heeft de beste leasemaatschappijen aangesloten en kunnen je direct een leaseofferte voor de Tesla Model 3 en Polestar 2 sturen. Vraag hier een leaseofferte aan

 

Polestar-2-tesla-model-3 leasen

 

Met welk elektrisch model kun je de meeste kilometers afleggen?

In de praktijk kun je met de Tesla Model 3 Long Range zo’n 490 km rijden (560 km WLTP-actieradius). Met de Polestar 2 is dit zo’n 390 km (470 km WLTP-actieradius).

De Polestar 2 heeft een iets grotere bruikbare accu 75 kWh dan de 76 kWh van Tesla. Alleen is de Tesla meer aerodynamisch. Voor beide auto’s geldt dat je geen zorgen hoeft te maken over het bereik. Ruim voldoende voor het dagelijkse gebruik!

 

Review: Polestar 2 vs Tesla Model 3

Bekijk hieronder de review tussen de Polestar en Tesla, een mooie vergelijking.

 

Snelheid & Laden

Wie in een elektrische auto gezeten heeft weet dat ze ultiem snel optrekken. Dit is ook het geval bij de Tesla Model 3, die gaat in 4.4 sec. naar de 0-100 km/h. De Polestar 2 doet iets “slomer”. Namelijk in 4.7 seconde.

Ze kunnen allebei erg snel laden bij snellaadstations. De Tesla Model 3 heeft een voordeel, omdat de Model 3 met meer vermogen kan laden (250 kW DC) tegenover (149kW DC) en Tesla heeft het Supercharge netwerk, waardoor je zorgeloos Europa kan rond crossen.

 

Handig: Voor het opladen van je Polestar of Tesla heb je een laadpas nodig. Bij Mountox kun je de beste en goedkoopste laadpassen vergelijken en direct bestellen. De laadpas ligt binnen een paar dagen op je deurmat :) Laadpas kiezen

 

laadpas-kiezen

 

Trekhaak

Beide hebben een trekhaak optie. De Polestar 2 kan 1500 kg trekken en de Model 3 kan zo’n 910 kg trekken.

 

Unieke punten

Polestar 2

polestar-2-icon

  1. ►Polestar 2 achterklep kun je zonder handen openen door 2 keer met je voet onder een sensor te swingen.
  2. ►Polestar 2 is te upgraden met een performance pack. Je krijgt dan sportieve velgen, ‘Swedish gold’ gekleurde gordels en remschijven
  3. ►Polestar 2 heeft 360 graden camera’s voor het inparkeren

 

Tesla Model 3

tesla-model-3-icon

  1. ►Tesla Model 3 heeft 8 camera’s en de beste zelfrijdende software. De Model 3 is instaat om uiteindelijk volledig zelf te rijden. De autopilot kan nu al voor het grootste gedeelte zelfrijden op de snelweg, inclusief zelf invoegen!
  2. ►Met de Model 3 kun je gebruik maken van het enorme Tesla Supercharge netwerk. Trips in Europa maken is ideaal met het grote snellaad netwerk van Tesla. Iets wat lastig is met de Polestar.
  3. ►De Tesla Model 3 heeft meer hoofd-en beenruimte achterin en meer bagageruimte dan de Polestar 2.

 

De winnaar?

Dat mag je nu zelf bepalen :)

 

Bekijk de Polestar 2 hier + Review

Bekijk de Tesla Model 3 Long Range hier + Review

 

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord, en in geen enkele manier beïnvloed door een automerk, importeur, derde of leasebedrijven. Wij vinden het belangrijk om als onafhankelijke expert in Nederland onze eigen visie en mening te geven.

Over de Auteur: Maurice begon op zijn 19de al met ondernemen. Wat voortkwam uit een passie voor duurzaamheid en technologie. Inmiddels is hij al te gast geweest bij o.a. BNR Nieuwsradio en Quote om over Mountox of elektrische auto's te spreken.


Dit is een artikel van Mountox: 

Hét totaalplatform waar je gemakkelijk overstapt naar elektrisch rijden. 

Als experts vergelijken wij alle elektrische auto's, laadpalen en laadpassen en jij kunt ze direct online bestellen via ons. Snel en simpel.

 

Stap over via Mountox:

Kies eenvoudig je: Elektrische leaseauto | Laadpaal | Laadpas | Slim Laden

mountox-expertise

Duizenden mensen gingen je voor!


Lees hier meer over Mountox